free css templates

Wonen boven winkels

In het kader van Erfgoud Venlo heb ik een reeks visuals gemaakt die laat zien hoe de binnenstad er uit ziet als deze ook 's avonds actief zou zijn door het stumuleren van wonen boven winkels. In een reeks van foto's die ik vervolgens heb geretoucheerd en aangevuld laat ik donkere bovengedeelte bewoond zien en vul ik aan de achterzijdes de kille en kale gedeelten op met aantrekkelijke tuintjes en groen.

Welke sfeer heeft een bewoonde binnenstad

Moeilijk om voor te stellen maar met enkele artist impressions laat ik dat gemakkelijk zien

De meeste binnensteden zijn in de loop van de tijd doodgebloed. Vaak lopen steden na sluitingstijd helemaal leeg en blijft een dood en donker gebied achter. Overdag is het veelal zo dat de straatzijdes netjes in orde worden gehouden voor het winkelend publiek maar als je een steegje binnenloopt of je bevindt je aan de achterzijde van een winkelstraat, dan ziet het daar vaak stukken minder gezellig en aantrekkelijk uit.

De gemeente Venlo heeft middels een initiatief "Wonen boven Winkels" de intentie om daarin een positieve veranderen teweeg te brengen. Om dat bij de mensen goed tussen de oren te krijgen gaven zij mij opdracht om een reeks impressies te maken die dat mooi tot uitdrukking brengen.

Beneden zie je nog een voorbeeld. De gemeente was dermate tevreden met de eerdere impressie die ik had gemaakt dat ze nog twee extra visuals in opdracht heeft gegeven.

Deel deze pagina!