create your own site for free

Stichting Ons Fort

Deze stichting stelt zich als doel informatie te verstrekken over de verdedigingsgeschiedenis van de vestingstad Venlo. In de 17e eeuw bouwen de spanjaarden een fort aan de Maas dat de naam Fort Sint Michiel kreeg.
In het infocentrum is daar veel informatie over terug te vinden.

Ik ontwierp voor hun het logo en de beeldende communicatie van de posters en de informatiebrochures, de educatieve folders en diverse extra uitingen zoals buttons, speldjes en plattegronden die tijdens de rondleidingen worden gebruikt door gidsen en die bezoekers mee mogen nemen.

ONS FORT IN GRAFISCH JASJE

Het vormgeven van een stichting met historische inhoud

Stichting Ons Fort komt voort uit de actiegroep Red Ons Fort die aan de wieg heeft gestaan van het behouden en in het gemeentelijk beleid opnemen van het historische fort Sint Michiel. De vorm van het fort diende als basis voor het logo dat ik vervolgens een kernachtig en compacte uitstraling wilde laten overbrengen. Het oude fort was van oorsprong naar alles waarschijnlijkheid een aarden fort, vandaar dat groen en gras als beeldende elementen veel terugkomen in mijn ontwikkelde grafsiche stijl voor de stichting
Verschillende uitingen van de huisstijl met als vreemde eend in de bijt het speldje links beneden. Die was het resultaat van een kortstondige overbruggingsstijl die ik heel snel had opgezet.

De stichting stelt zich als doel om de verdedigingsgeschiedenis van Venlo over het voetlicht te brengen aan een brede doelgroep. De activiteiten bestaan uit een infocentrum bemannen en info ter plaatse verstrekken, educatieve projecten voor scholen organiseren en rondleidingen langs de historische fortmuren. Ook zijn er diverse buitenactiviteiten in samenwerking met externe eventorganisaties die voor veel vertier in voorjaar, zomer en herfst zorgen.

Ik ontwikkelde op basis van nauwkeurig technisch kaartmateriaal dat ik voor de gemeente Venlo had gemaakt in een ander project, publieksvriendelijke plattegronden. Deze heb ik in de eveneens door mij ontworpen rondleidingsfolder verwerkt zodat mensen ter plaatse een overzicht kunnen krijgen van de enorme omvag van fort Sint Michiel.

Folder met rondleiding en plattegrondsillustratie van fort Sint Michiel

Deel deze pagina!